Cercar en aquest blog

dilluns, 1 de novembre del 2010

QUÈ ÉS UN PISSARRA INTERACTIVA DIGITAL?

Què és una pissarra interactiva digital?


És un sistema tecnològic, que generalment està format per un ordinador, un videoprojector, un dispositiu de control i un punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció, utilitzant un llapis interactiu (el qual utilitza tecnologia per inducció electromagnètica) o amb la pròpia mà.


La pissarra ve acompanyada d'un software, proporcionat pel propi fabricant, amb el que gestionarà la pissarra i les seves funcions. Aquest software permet que nosaltres puguem escriure a través de la mateixa superfície de projecció i després poder guardar aquests documents i utilitzar-los en un altre moment. Permet també altres funcions com el zoom, captura de pantalles, reconeixement de textos, etc.


Hi ha diversos tipus de PDI's: tàctils, electromagnètiques, d'infrarojos, etc.
La PDI proporciona més recursos i més oportunitats per a aprendre. Es poden fer moltes més coses. podem fer participar molt més els alumnes, és una font inesgotable de informació multimèdia i interactiva disponible de forma immediata a l'aula, introdueix canals de comunicació a les aules, permet compartir tot tipus de recursos (propis, Internet, CD, TV...),els alumnes poden participar més amb presentacions de treballs, debats, exercicis col•lectius...,les clases són més actives i audio-visuals, i permet integra l'ús de les TIC a les aules.


      





(definició extreta de la viquipèdia.)

Perquè hem pot servir en un futur una pissarra interactiva digital en la meva futura professió?

La pissarra crec que en el meu futur professional serà la meva eina de treball del dia a dia. Haurem d’integrar aquest recurs amb la nostra metodologia, ens hem d’anar informatitzant i també hem de tenir molt clar, que qualsevol dia durant una jornada laboral pot sorgir qualsevol imprevist amb la xarxa, amb la pissarra.. i potser aquell dia no la podem utilitzar, per tant hem tenir un reforç manual, com per exemple les pissarres de guix, fotocopies..
Amb l’article que va publicar La Vanguardia al dia 21 d’octubre del 2010; http://e3.comunicacionempresarial.net/?p=954, podem veure com aquestes pissarres seran un recurs més en les aules 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada