Cercar en aquest blog

divendres, 12 de novembre del 2010

QUÈ ÉS UN BSCW?

Què és un BSCW?

És una eina informàtica de tipus software col·laboratiu o groupware l’objectiu del qual es facilita la feina en grup mitjançant l’ús exclusiu d’un navegador web, a demes d’una connexió d’internet. BSCW permet, entre altres coses, emmagatzema i organitzar l’informació, compartir-la amb altres usuaris, disposar d’agendes comunes, mantindre debats, etc. proporciona, en definitiva, una sèrie d’utilitats de reforç a la col·laboració o la cooperació.
BSCW esta organitzat entorn al concepte d’espai de treball compartit, un area de la web a on les persones que decideixen col·laborar en algun projecte comú poden emmagatzemar i gestionar documents comuns. Aquests documents poden ser diverses classe; textos, imatges, archius multimèdia, pagines web,etc. els documents compartits no es troben físicament emmagatzemant al PC dels col·laboradors, sinó que hi ha un servidor a internet ( denominat servidor de BSCW), de manera que estan permanentment accessibles. A demes, BSCW compte amb un sistema de successos que informa exhaustivament als col·laborador que comparteixen un espai de treball relacionat amb les accions que han tingut lloc en el mateix.
Perquè hem serveix un BSCW en la meva futura professió?
Aquest programa, hem pot servir, mes que res, per treballar amb el meu equip docent, per poder compartir documents, per fer treballs des de casa amb els mestres sense tindre que esta un connectat gràcies a que els documents es guarden en el servidor propi d’aquest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada